Υλικά
10 Λουκάνικα Φρανκφούρτης
10 φέτες τσένταρ για τοστ
Λάδι για τηγάνισμα
Καλαμάκια για σουβλάκι
Κέτσαπ
Μαγιονέζα
μουστάρδα
Για την ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού μαγιά σκόνη
1 ½ φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
Παίρνουμε κάθε λουκάνικο και τυλίγουμε γύρο του από μία φέτα
τσένταρ.
Παίρνουμε από ένα καλαμάκι για σουβλάκι και το καρφώνουμε στο κέντρο του λουκάνικου κατά μήκος. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε από ένα καλαμάκι για σουβλάκι και το καρφώνουμε στο κέντρο του λουκάνικου κατά μήκος. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Για την ζύμη (χυλό). Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την σόδα,
το πιπέρι, το γάλα και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν
τα υλικά και να γίνει ένας χυλός.
Βάζουμε τον χυλό σε ψιλό ποτήρι που να χωράει το λουκάνικο μέσα,
παίρνουμε κάθε λουκάνικο από το ξυλαράκι το βουτάμε στον χυλό να πάει παντού και μετά αμέσως στο τηγάνι με το λάδι να είναι καυτό.
Βάζουμε τον χυλό σε ψιλό ποτήρι που να χωράει το λουκάνικο μέσα,
παίρνουμε κάθε λουκάνικο από το ξυλαράκι το βουτάμε στον χυλό να πάει παντού και μετά αμέσως στο τηγάνι με το λάδι να είναι καυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου