Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Πιροσκί με λουκάνικο και τυρί


Υλικά
10 Λουκάνικα Φρανκφούρτης
10 φέτες τσένταρ για τοστ
Λάδι για τηγάνισμα
Καλαμάκια για σουβλάκι
Κέτσαπ
Μαγιονέζα
μουστάρδα
Για την ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού μαγιά σκόνη
1 ½ φλιτζάνι γάλα
2 αυγά




Εκτέλεση
Παίρνουμε κάθε λουκάνικο και τυλίγουμε γύρο του από μία φέτα τσένταρ.


Παίρνουμε από ένα καλαμάκι για σουβλάκι και το καρφώνουμε στο κέντρο του λουκάνικου κατά μήκος. Τα αφήνουμε στην άκρη.



Για την ζύμη (χυλό). Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την σόδα, το πιπέρι, το γάλα και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένας χυλός.


Βάζουμε τον χυλό σε ψιλό ποτήρι που να χωράει το λουκάνικο μέσα,


 παίρνουμε κάθε λουκάνικο από το ξυλαράκι το βουτάμε στον χυλό να πάει παντού και μετά αμέσως στο τηγάνι με το λάδι να είναι καυτό.




Σερβίρουμε με κέτσαπ, μαγιονέζα και μουστάρδα.




Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: