Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Σπαγγέτι με άσπρη μυρωδάτη σάλτσα και γαρίδες

Υλικά
250 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες
1 πακέτο λαζάνια (μισό κιλό)
1 πρέζα φρέσκο θυμάρι
1 πρέζα δενδρολίβανο φρέσκο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
750 γραμ.  γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο που το τρίβουμε εκείνη την ώρα
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο και στραγγισμένο από τα υγρά του
1 φλιτζάνι μαϊντανό τα φίλα
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια


Εκτέλεση
Βάζουμε να βράσουν τα λαζάνια μας και ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο να λιώσει μαζί με μία πρέζα θυμάρι και λίγο δενδρολίβανο. 


Μόλις κάψει το βούτυρο ρίχνουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.


Βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να δέσει και ρίχνουμε το γάλα. 


Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το φρέσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε το κρεμμύδι. 
Το φρέσκο κρεμμύδι και τον μαϊντανό. 


Με το μπλέντερ χειρός περνάμε την σάλτσα μας να διαλυθούν όλα και αφήνουμε να βράσει. 
Όταν δέσει ή σάλτσα και κάνει φουσκάλες ρίχνουμε τι γαρίδες μέσα και ανακατεύουμε. 


Προσθέτουμε τα βρασμένα λαζάνια ανακατεύουμε και σερβίρουμε. 




Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο τυρί και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.



Εκτυπώστετην συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: