Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Τσένταρ σος



Υλικά
40 γραμ. βούτυρο
40 γραμ. αλεύρι
360 γραμ. γάλα ή μπύρα (για ποιο καλή για μπύρα)
350 γραμ. τριμμένο τσένταρ

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις φέτες μπέικον μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε σε ξύλο κοπής και τις ψιλοκόβουμε σε καβάκια.
Σε μια καταδολίευσα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν και προσθέτουμε το γάλα ή την μπύρα σε πέντε δόσεις (με την μπύρα είναι ποιο πικάντικη ιδικά για μπύρα) ανακατεύοντας καλά ανάμεσα σε κάθε προσθήκη γάλακτος.

Όταν γίνει μια μπεσαμέλ προσθέτουμε το τυρί σε δόσεις, χαμηλώνουμε την φωτιά ανακατεύοντας ενδιάμεσα να ενσωματώνετε το τυρί κάθε φορά.
Η σός μας είναι έτοιμη αλλά αν θέλουμε να έχει ποιο κίτρινο χρώμα μπορείτε για να δώστε περισσότερο χρώμα να ρίξετε μέσα λίγο σκόνη μουστάρδα ή κουρκουμά.

Υ.Γ. αν σας περισσέψει μπορείτε να την βάλετε στο ψυγείο και να την ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων ή να ψήσετε λίγο ψωμί και να αλείψετε επάνω την σος που θα έχει γίνει μια κρέμα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: