Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κοτόπιτα


Υλικά
Για την ζύμη
700 γραμ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
Για την γέμιση
2 τεμάχια στήθος κοτόπουλο
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες

200 γραμ. γραβιέρα σε κύβους
1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί και ανοίγουμε 4 φύλα στο μέγεθος του ταψιού που θέλουμε.
Ψιλοκόβουμε το στήθος κοτόπουλου. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το κοτόπουλο. Όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για 5- 6 λεπτά να βράσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφού απορροφηθούν τα υγρά τους κατεβάζουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το ένα φύλο. Λαδώνουμε το φύλο και βάζουμε το δεύτερο. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε. Βάζουμε το τρίτο φύλο λαδώνουμε και βάζουμε το τελευταίο. Ραντίζουμε από πάνω με λίγο νερό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: