Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Κουνέλι με μπαλσάμικο και μέλι



Υλικά
1 κουνέλι σε κομμάτια
1 ποτήρι νερού Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κουνέλι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε σταδιακά το κουνέλι από όλες τις μεριές. Βάζουμε στο τέλος μαζί με το κουνέλι το σκόρδο να τσιγαριστεί αλλά να μη καεί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαλσάμικο, και το μέλι. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε νερό μέχρι σχεδόν να σκεπαστεί σκεπάζουμε και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου. Ταιριάζει με τηγανιτές πατάτες και λαχανικά στον ατμό ή ψητά, αλλά και με πουρέ.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: