Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Κουνέλι στην γάστρα με πατάτες


Υλικά
1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
1 φλιτζάνι νερού ξύδι
2 φλιτζάνι νερού νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6-7 πιπέρια ολόκληρα
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 – 4 πατάτες σε κομμένες κυδωνάτες
2 κύβους λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Πλένουμε το κουνέλι και το βάζουμε σε μπολ με το ξύδι και το νερό και το αφήνουμε για μία ώρα.
Ξεπλένουμε και το βάζουμε στην γάστρα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τα μανιτάρια, την ντομάτα, το λάδι, τα πιπέρια, το κρασί. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα.
Την άλλη μέρα βάζουμε μέσα τις πατάτες, τους κύβους λαχανικών , αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 1/2 ώρες περίπου.
Στις δύο ώρες κοιτάω αν χρειάζεται νερό και προσθέτω χλιαρό να μην ξεραθεί το κρέας.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: