Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Πίτες για σουβλάκια αλλά και ένα εύγευστο και εύκολο ψωμί που φτιάξετε ποτέ



Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι.
150 ml ζεστό γάλα)
150 ml ζεστό νερό.
1 κουταλάκι αλάτι.
2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά.
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Για επικάλυψη
Βούτυρο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, τσίλι. Σκόνη σκόρδου, τριμμένη ντομάτα.


Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και την μαγιά. Προσθέστε χλιαρό το νερό και το γάλα και ζυμώστε μόνο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί ομαλή ζύμη (περίπου 10 λεπτά).
Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, και καλύψτε με λάδι σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε την στην άκρη για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Όταν η ζύμη φουσκώσει, κόψτε την σε 6 μέρη και κάντε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα. Κάνουμε κάθε μπάλα μία πίτα.


Βάζουμε στην φωτιά ένα τηγάνι που έχει προθερμανθεί. ψήνουμε για 5-6 λεπτά (2,5-3 λεπτά σε κάθε πλευρά). Όταν αναποδογυρίζετε κάθε πίτα θα πρέπει να φουσκώνει στη μέση.
Βουρτσίστε κάθε πίτα με βούτυρο και πασπαλίστε με καυτερό τσίλι, με μαϊντανό και σκόνη ή λιωμένο σκόρδο. Προαιρετικά και τριμμένη ντομάτα.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: