Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Σφουγγάτο Μυτιλήνης


Το σφουγγάτο είναι ένα έδεσμα που συναντάμε στην Μυτιλήνη και Σαντορίνη. Δεν είναι ομελέτα παρ’ όλο που έχει αυγά, δεν είναι πίτα, δεν είναι σουφλέ … είναι απλά το σφουγγάτο Μυτιλήνης

Υλικά
2 κιλά κολοκυθάκια
8 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
8 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια φέτα (Μυτιλήνης) τριμμένη στο χέρι
1 φλιτζάνι λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Λίγο αλεύρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον δυόσμο, την φέτα, το λαδοτύρι τα αυγά χτυπημένα  2-3 κουταλιές σούπας φρυγανιά και άλλο τόσο αλεύρι αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα μας να είναι όχι πολύ αραιό αλλά ούτε και πολύ σκληρό.


Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά στον πάτο. Απλώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς, όσου να πάρει χρώμα.
Συνηθίζεται να σερβίρετε ζεστό με λίγο ντόπιο γιαούρτι.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: