Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο


Υλικά
400 γραμ. ανάμικτα κίτρινα τυριά τριμμένα (γκούντα, ρεγγάτο, τσένταρ)
500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε κυβάκια ή φέτες
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 αυγά χτυπημένα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
300 γραμ. ψιλοκομμένο μπέικον
αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση
Κόβετε τα μανιτάρια σε κύβους και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνετε και το γιαούρτι, το μπέικον και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ τμηματικά, λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας. Τέλος πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά σας.
Λαδώνετε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και το τινάζετε ρίχνετε μέσα το μείγμα της μανιταρόπιτας, ισιώνετε την επιφάνεια του μείγματος και ψήνετε τη πίτα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και κάνει κρούστα η επιφάνειά της.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: