Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Σπιτικές πίτες για σουβλάκια


Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 πακέτο ξερή μαγιά
1 1/2  κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Επιπλέον λάδι και αλεύρι


Εκτέλεση
Πάρτε ένα βαθύ μπολ και προσθέστε λίγο αλεύρι, λίγο νερό και την μαγιά.
Ανακατέψτε τα 3 συστατικά πολύ καλά μέχρι να επιτευχθεί μια ομοιόμορφη αλλά υγρή ζύμη.
Αφήστε το παρασκεύασμα να μείνει για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται μικρές φυσαλίδες.
Τώρα προσθέστε το λάδι και το αλάτι, ενσωματώνοντάς τα καλά στο παρασκεύασμα.
Τώρα προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, το νερό και ζυμώστε για περίπου 7 λεπτά για να δημιουργήσετε μια συμπαγή και ομαλή ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 2 ώρες σκεπασμένη στο μπόλ με μεμβράνη, έως ότου διπλασιάσει το μέγεθος της.
Μετά από 2 ώρες, αλευρώστε την επιφάνεια στην οποία πρόκειται να δουλέψετε, ζυμώνετε τη ζύμη, και τεντώνετε και στη συνέχεια κόβετε σε 8 ίσες μερίδες, τις οποίες θα δώσουμε σε σχήμα μπάλας.
Καλύψτε τις μπάλες με λαδόκολλα και αφήστε τους να ξεκουραστούν για μισή ώρα ή και περισσότερο.
Μετά από τον καθορισμένο χρόνο, πάρτε μία από τις μπάλες και τα τεντώστε με κύλινδρο, για να κάνετε τις πίτες διαμέτρου 12 cm και πάχους 5 mm.
Κάντε την ίδια διαδικασία με τις άλλες μπάλες.
Ζεσταίνουμε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο λάδι και προσθέτουμε τις πίτες αφήνοντας να ψηθούν στο φούρνο για τουλάχιστον 7-10 λεπτά σε θερμοκρασία 240ο  γυρνώντας τις σε κάθε πλευρά.
Αν θέλετε μπορείτε να τις ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι αφού το έχετε πριν λαδώσει λίγο.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: