Η σάλτσα blue chess είναι πολύ καλό συνοδευτικό για τραγανές
τηγανιτές πατάτες, φτερούγες κοτόπουλο, ψητά λαχανικά. Μπορείτε ακόμα να την
βάλετε και στα μακαρόνια σας ως σάλτσα τυριού.
Υλικά
½ κιλό μπλε τυριού (blue chess)
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 γιαουρτάκι στραγγιστό
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Με ένα πιρούνι διαλύουμε το μπλε τυρί σε θρύμμα. Σε ένα μπολ
βάζουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το τρίμα τυριού, τον άνηθο και αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε
απλά απλός να ενωθούν αλλά όχι να διαλύσει το τυρί.
Ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση θέλετε να έχει βάζετε και την
ανάλογη ποσότητα μπλε τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου