Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Φωλιές από ταλιατέλες με τυρί και μεσογειακή σάλτσα λαχανικών


Αφού έχουμε μια μεσογειακή σάλτσα λαχανικών ας κάνουμε και ένα πιάτο με σπαγγέτι.

Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες φωλιές
Τσένταρ τυρί τριμμένο ή άλλο που να λιώνει
Κομματάκια βούτυρο (όσες οι φωλιές)
Μεσογειακή σάλτσα λαχανικών (δείτε την συνταγή εδώ)
Αλάτι


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα χαμηλή αλλά μεγάλη βάζουμε νερό 5 δάχτυλα και αλάτι ( δεν βάζουμε πολύ για να μην διαλυθούν οι φωλιές.
Αν βάλουμε  απλά μακαρόνια τότε μπορούμε να τα τυλίξουμε μετά ή να τα βάλουμε σε φόρμα για Μάφιν.
Όταν το νερό βράζει βάζουμε στην σειρά τις φωλιές από ταλιατέλες και χωρίς να ανακατέψουμε αφήνουμε να βράσουν.
Όταν έχουν βράσει οι ταλιατέλες τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα προσέχοντας να μην χαλάσουν.
Βάζουμε κάθε φωλιά σε μία από τις θήκες για μάφιν και στο κέντρο σε κάθε φωλιά βάζουμε ένα μικρό κομματάκι βούτυρο.
Στο κέντρο βάζουμε από μια γερή μερίδα τριμμένο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για 15 -20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Σερβίρουμε κάθε φωλιά με μια κουταλιά μεσογειακής σάλτσας στο κέντρο. Συμπληρώνουμε με λίγη σαλάτα.


Εμείς βάλαμε για σαλάτα αγγούρι, με ντοματάκι, ελιά.
Κόψαμε το αγγούρι σε ροδέλες και αφαιρέσαμε από το κέντρο τα σπόρια μα το εξάρτημα που ανοίγουμε το κολοκύθια για γέμισμα. Κόψαμε στην μέση ντοματάκια μικρά τα βάλαμε σε κάθε κενό στο αγγούρι και προσθέσαμε από μισή ελιά χωρίς το κουκούτσι.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: