Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Γεμιστές πατάτες φούρνου και κεφτεδάκια πατάτας


Υλικά
3 μεγάλες πατάτες
1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα που να λιώνουν
200 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γραμ. μανιτάρια χοντροκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση
Παίρνουμε τις πατάτες τις πλένουμε καλά χωρίς να βγάλουμε την φλούδα τους.
Κάνουμε με ένα μαχαίρι βαθιές τρύπες χωρίς να φτάσουμε στο κάτω μέρος.
Βράσουμε τις πατάτες μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν στο κέντρο. Για ποιο γρήγορα αφαιρούμε με το μαχαίρι ένα κομμάτι από την επάνω πλευρά και τα βράζουμε και αυτά μαζί.




Όταν βράσουν οι πατάτες τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν, και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρούμε αρκετή από την πατάτα στο κέντρο όχι όμως να βγει εντελώς.


Τα κομμάτια πατάτας που αφαιρέσαμε τα κάνουμε πουρέ και τα βάζουμε στο μπόλ, μαζί με τα αυγά, τα τυριά, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με το κενό επάνω και τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο.


Γεμίζουμε κάθε πατάτα με το μείγμα και με όσο περισσεύει κάνουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε και αυτά στο ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 250 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες και τα κεφτεδάκια.
Σερβίρουμε με σαλάτα.




Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: