Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Σούπα με τυρί και μπύρα


Υλικά
1/2 φλιτζάνι καρότα σε κύβους
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
1 σέλινο σε κύβους
1 σκελίδες σκόρδο λιωμένη
1/4 κουταλάκι καυτερού πιπεριού ή πιπέρι καγιέν
αλάτι
3/4 λίτρου ζωμός κοτόπουλου
1 μπύρα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 1/2 φλιτζάνι τυρί Cheddar τριμμένο
3/4 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν


Εκτέλεση
Σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε.
Προσθέστε το πιπέρι καγιέν, και το αλάτι.
Ανακατεύουμε στο ζωμό κοτόπουλου και την μπύρα και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σιγοβράζουμε για περίπου 12 λεπτά μέχρι να στραγγίσουν τα λαχανικά.
Ενώ τα λαχανικά σιγοβράζουν, προσθέστε το αλεύρι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σούπας και χτυπάτε μαζί σε μέτρια υψηλή θερμότητα.
Συνεχίστε να χτυπάτε έως ότου το μείγμα αλεύρου γίνει ανοιχτό καφέ (περίπου 3 λεπτά).


Αργά ρίξτε το γάλα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί το γάλα.
Αφαιρέστε το γάλα από τη φωτιά και ανακατέψτε σταδιακά το τυρί σας.
Προσθέστε το μείγμα λαχανικών στο μίγμα τυριού. Ανακατεύουμε με τη μουστάρδα.
βάλτε ολόκληρη τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψωμί.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: