Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Μεσογειακή σάλτσα λαχανικών


Μια μεσογειακή σάλτσα που μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα και νόστιμα τον κιμά για το σπαγγέτι σας, αλλά και για όπου αλλού θέλετε να δώσετε μια άλλη νότα σε συνταγές σας.

Υλικά
4 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
1 μελιτζάνα μεγάλη ή δύο μικρές κομμένη σε κυβάκια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη κομμένες σε κυβάκια
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
100 γραμ. σάλτσα ντομάτας
1 σφηνάκι κρασί λευκό
Αλάτι και πιπέρι
Λίγη ζάχαρη


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τα σκληρά λαχανικά, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, την μελιτζάνα και τα ξερό κρεμμύδι. Όταν αρχίσουν μα μαίνονται προσθέτουμε και όλα τα άλλα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσουν και αρπάξουν.
Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε τον πελτέ αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και τέλος την σάλτσα ντομάτας. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Θέλουμε η σάλτσα μας ναι είναι μέτρια αραιή.


Με το εξάρτημα για τον πουρέ πατάμε την σάλτσα μας να λιώσουν λίγο τα κομμάτια αλλά να έχει ακόμα μέσα μερικά.
Αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να πήξει και είναι έτυμη για σερβίρισμα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: