Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Λιγκουίνι Alla Checca από το Eataly Πάτρας

Υλικά
1 πακέτο λιγκουίνι
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
½ κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουταλιά σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι γλυκού λευκό πιπέρι
1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση
Βράζουμε τα λιγκουίνι μέχρι να είναι αλ τέντε.
Σε ένα μπολ καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τις ντομάτες. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους και κρατάμε μόνο την ψίχα τους.

Τις ξαναβάζουμε στο μπολ και ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό. Και το πιπέρι.

Βγάζουμε τα λιγκουίνι από την κατσαρόλα χωρίς να τα στραγγίξουμε με την ιδική κουτάλα και τα ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε ελαφριά. Σε ένα πιάτο βάζουμε στον πάτο του μία στρώση μοτσαρέλα τριμμένη και από πάνω τα λιγκουίνι από το μπολ. Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη μοτσαρέλα στην επιφάνια.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: