Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Γλυκό σαλιγκάρι απόλαυσης του Volta koyzina

Υλικά
200 γραμ. αμύγδαλα τριμμένα
60 γραμ. ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
60 γραμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά σούπας κανέλα
2 κουταλάκια γλυκού φουντούκι τριμμένο
1 κρόκο αυγού
60 γραμ. Βούτυρο
8 φύλλα ζύμης κρούστας
8 κουταλιές σούπας μέλι
ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Ετοιμάστε ένα ταψί 30cm x 38cm και βάλτε λαδόκολλα.
Βάλτε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια στο μούλτι με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να έχει την υφή της άμμου. Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπήστε μέχρι να γίνει μία πάστα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα αμυγδάλου φουντουκιού. Ανακατέψτε για περίπου πέντε λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Προσθέστε την κανέλα, και τον κρόκο αυγού και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί καλά. Διαχωρίστε σε τέσσερις μπάλες. Με τα χέρια μας ζυμώνουμε σε μακρύ ρολό.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο. Βουρτσίστε ένα φύλλο κρούστας με βούτυρο, επικαλύψτε με ένα δεύτερο φύλλο κατά μήκος και βουρτσίστε πάλι με το βούτυρο.
Τοποθετήστε ένα ρολό γέμισης κατά μήκος της μακρύτερης άκρης που βρίσκεται πιο μακριά από εσάς, αφήνοντας περί τα 3 εκατοστά σύνορα στην κορυφή. Διπλώστε την άκρη πάνω από την κορυφή και κυλήστε απαλά και ομοιόμορφα προς το μέρος σας. Επαναλάβετε με τα άλλα δύο φύλλα;
Στρίβουμε σε σαλιγκάρι κάθε ρολό. Βουρτσίστε την κορυφή με λιωμένο βούτυρο και ψήστε για 30 έως 35 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα μικρό κατσαρόλι και το βουρτσίζουμε σε όλη την κορυφή, επιτρέποντας στο μέλι να τα μουλιάσει. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιστίκια Αιγίνης αντί για αμύγδαλα ή φουντούκια.


Εκτυπώστετην συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: