Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Captain Cook Ναύπακτος

Στην άκρη του λιμανιού της Ναυπάκτου από την μεριά του φάρου υπάρχει ένας πλακόστρωτος πεζόδρομος σοκάκι με καφέ και εστιατόρια.
Εκεί βρεθήκαμε στο Captain Cook παλιά ήταν ένα από τα γνωστότερα μπαράκια και τώρα ένα εστιατόριο με την μία πλευρά του στο σοκάκι και την άλλη ένα υπέροχο παράθυρο με θέα τον κόλπο έξω από το λιμάνι.
Το επισπευτήκαμε για το βραδινό γεύμα μας. Ευτυχώς βρήκαμε τραπέζι μπροστά στο παράθυρο και με την θέα της θάλασσας και την άμεση και ευγενική εξυπηρέτηση απολαύσαμε ένα υπέροχο δείπνο.
Παραγγείλαμε ριζότο με κοτόπουλο, μπιφτέκια στην σχάρα που τα σέρβιραν με τηγανιτές πατάτες και κέτσαπ, χοιρινά φιλετάκια στην σχάρα, σαλάτα λαχανικών με ψητή φορμαέλα, και πιτάκια με ψημένο χαλούμι και πέστο. Οι τιμές προσιτές και αρκετά καλές για την ποιότητα και ποσότητα.
Το ριζότο τέλια χυλωμένο χωρίς να έχει αλλοιώσει την υφή του και με την γεύση του κοτόπουλου που ήταν στην σωστή ποσότητα και ποιότητα έδενε ένα τέλειο πιάτο. Τα φιλετάκια στο σωστό ψήσιμο σε άφηναν να απολαύσεις την γεύση τους γαρνιρισμένα με τηγανιτές πατάτες. Η σαλάτα έδενε υπέροχα μα την ψητή φορμαέλα που μαζί με την ψιλοκομμένη ψίχα καρυδιών και το βαλσάμικο ήταν μια υπέροχη εμπειρία.  


Τα μπιφτέκια ψημένα ακριβός όσο για να σου αφήνουν στην γλώσσα την γεύση τους για το μόνο που θα είχα αντίρρηση ήταν για την σάλτσα που σέρβιραν μαζί. Ένα τόσο γευστικό πιάτο δεν θα έπρεπε να επιτρέπεις σε μια σάλτσα να αλλοιώνει την γεύση.


Όσο για τα πιτάκια με το ψητό χαλούμι και το πέστο (που φαντάζομαι ήταν δημιουργία της σεφ με βασιλικό αλλά και δυόσμο ήταν μια γευστική πανδαισία. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε το πόσο ταίριαζαν αυτά μαζί. Το λαρύγγι μας αρνιόταν πρισματικά να αφήσει την υπέροχη γεύση να φύγει.

Και τέλος ένα υπέροχο γλυκό κρέμα με σιρόπι σοκολάτας ήταν η τελεία σε ένα υπέροχο γεύμα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: