Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Πίτα κιμά με αυγά και φέτα στον φούρνο

Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχάρι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη σε μικρά κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 αυγά
¾ φλιτζανιού γάλα
½ φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
Αλάτι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Για την σάλτσα επικάλυψης
1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
1/2  φλιτζάνι σάλτσα πιπεριάς
6 αυγά
½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, την σάλτσα ντομάτας, την τριμμένη φρυγανιά, το πιπέρι καγιέν και την πάπρικα, τον μαϊντανό, τα αυγά, το γάλα και το αλάτι.


Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. 


Απλώνουμε τον κιμά σε ένα αντικολλητικό ταψί ή τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο που το έχουμε λαδώσει και με ένα κουτάλι της σούπας κάνουμε 6 λακουβάκια.


Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαύρη ζάχαρη, την κέτσαπ, και την σάλτσα πιπεριάς και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αλείφουμε την επιφάνια με την σάλτσα. 


Βάζουμε σε κάθε λακκούβα από ένα αυγό, πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα 


και ψήνουμε πάλι στον φούρνο για 7 – 9 λεπτά μέχρι τα αυγά να ψηθούν και σερβίρουμε.





Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: