Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ψημένες πίτες με πέστο και ψημένο χαλούμι

Το ορεκτικό αυτό το δοκιμάσαμε στο Captain Cook στην Ναύπακτο.
Το Κυπριακό χαλούμι είναι ένα από τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως. Αναδεικνύει τη γεύση του όταν ψηθεί στη σχάρα. Εάν το σερβίρετε μαζί με Ψημένες πίτες και ένα πέστο θα το απογειώσετε και εσείς θα γευτείτε ένα τέλειο ορεκτικό.

Υλικά
12 χοντρουλές φέτες χαλούμι
2 πίτες για σουβλάκι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ξασπρισμένα αμύγδαλα (Δοκιμάστε φιστίκι Αιγίνης καθαρισμένα)
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι φυλλαράκια δυόσμου
1/2 φλιτζάνι φυλλαράκια βασιλικού
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το πέστο. Στο μπλέντερ του μίξερ μας ρίχνουμε κατ’ αρχήν τα αμύγδαλα ή τα φιστίκια και τα κάνετε σκόνη. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, τα φυλλαράκια δυόσμου, τα φύλλα του βασιλικού, την παρμεζάνα και δουλεύετε το μίγμα καλά μέχρι να γίνει λασπώδες. 


Ρίχνετε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το κτύπημα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός.


Στην σχάρα του γκριλ ψήνουμε τις πίτες 


και τις φέτες χαλούμι.



Σε πιάτο βάζουμε μια πίτα ψημένη και την κόβουμε σε 8  τρίγωνα. Αλείφουμε σε κάθε τρίγωνο λίγο πέστο και βάζουμε από πάνω στις φέτες χαλούμι. Ρίχνουμε λίγο πέστο σε κάθε κομμάτι χαλούμι και σερβίρουμε.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: