Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Κέικ πουρέ καλυμμένο με προσούτο Ευρυτανίας

Υλικά
5 πατάτες μεσαίες
150 γραμ. παρμεζάνα
1 αυγό
60 γραμ. βούτυρο
80 γραμ. αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι
200 γραμ. φορμαέλα σε κύβους
40 γραμ. προσούτο Ευρυτανίας
1 φλιτζάνι κέτσαπ

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το αυγό, το βούτυρο, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Με το εξάρτημα για τον πουρέ πατάμε τα υλικά στο μπολ να γίνουν πουρές.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί που αφαιρείτε το τσέρκι γύρο του και στο κέντρο βάζουμε ανάποδα ένα μπολ. Απλώνουμε κυκλικά τις φέτες προσούτο γύρο στο ταψί και στο μπολ καλύπτοντας και τον πάτο. 


Βάζουμε τον μισό πουρέ με ένα κουτάλι μέσα στην φόρμα πάνω από το προσούτο και το στρώνουμε.
Μοιράζουμε γύρο την φορμαέλα στον πουρέ και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο πουρέ. Γυρνάμε τα κομμάτια του προσούτο που εξέχουν από το μείγμα και κλείνουμε μέσα τον πουρέ.


Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά σους 180 βαθμούς. Βγάζουμε από τον φούρνο και ξεφορμάρουμε γυρνώντας το ταψί σε μια πιατέλα. Στο μπολ που είναι στην μέση βάζουμε την κέτσαπ. 


Κόβουμε το κέικ μας και απολαμβάνουμε βουτώντας στην σάλτσα.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: