Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Παστίτσιο ψαρικών

Υλικά
1 κιλό μακαρόνια πένες
400 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες
300 γραμ καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα
300 γραμ μύδια καθαρισμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό
1 φλιτζάνι μυζήθρα ψιλοτριμμένη
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
Αλάτι και πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
150 γραμ. Βούτυρο
70 γραμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
600 ml Γάλα φρέσκο
70 γραμ. τριμμένο Κεφαλοτύρι
2 κρόκους Αυγών
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τα καλαμάρια, τα μύδια και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάζουμε ένα φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί το νερό.
Μόλις πιεί το νερό ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να είναι αλ τέντε και στραγγίζουμε.
Για την μπεσαμέλ Βάζουμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα αυγοδάρτη (το σύρμα είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το στάδιο για να μην σβολιάσει η σάλτσα).
Αφού βάλουμε όλο το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Μόλις πήξει καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους 2 κρόκους και τα τυριά και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ψηθούν τα αυγά από τη θερμοκρασία της σάλτσας.
Σε ταψί ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια και μετά τα θαλασσινά. Πασπαλίζουμε με την μυζήθρα και βάζουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια στην κορφή.
Καλύπτουμε την επιφάνια με την μπεσαμέλ και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: