Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Χοιρινό με πατάτες στη γάστρα

Υλικά
1 κιλό χοιρινό
8 μικρές πατάτες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
λίγο κεφαλοτύρι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι
λεμόνι
μουστάρδα
ρίγανη
λάδι


Εκτέλεση
Πλένω καλά το κρέας και καθαρίζω τις πατάτες. Τα τοποθετώ σε πιατέλα και ρίχνω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη τις πιπεριές και το σκόρδο.
Βάζω το κρέας στη γάστρα και τις πατάτες, τέλος βάζω το λάδι (περίπου 1/4 ποτήρι). Κλείνω τη γάστρα και αφήνω το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 1,5 ώρα περίπου.

Ετοιμάζω σε μπολάκι τη μουστάρδα και το λεμόνι τα ρίχνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με το τυρί, αφήνουμε λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί κι σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: