Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

πιπεριές τουρσί

Υλικά
1 κούπα ξύδι
1 κούπα νερό
1 κουταλιά σούπας αλάτι χοντρό
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
αρωματικά που σας αρέσουν για να αρωματίσουν το υγρό της συντήρησης

Εκτέλεση
Πλύνετε τις πιπεριές αφαιρέσετε όλα τα σποράκια και κόψτε τα κοτσάνια. Κόψτε τις σε λουρίδες αν είναι μεγάλες.
Τοποθετείστε τις σφικτά σε αποστειρωμένα βάζα.
Ετοιμάστε το ξυδόνερο βάζοντας τα βασικά υλικά (ξύδι, νερό, αλάτι, ζάχαρη) να βράσουν σε μια κατσαρόλα και προσθέστε και τα αρωματικά που θέλετε. Ανάλογα με τα βάζα που έχετε να γεμίσετε ετοιμάστε περισσότερο ξυδόνερο, διατηρώντας τις αναλογίες.
Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη και το αλάτι έχουν διαλυθεί καλά.
Γεμίστε τα βάζα με το καυτό υγρό, σχεδόν μέχρι το χείλος. Κτυπήστε τα ελαφρά στον πάγκο να ελευθερωθούν παγιδευμένες φυσαλίδες αέρα.
Βιδώστε προσεκτικά τα καπάκια, τα οποία τα έχετε βάλει για 10 λεπτά σε φούρνο 100 βαθμών κελσίου. Αναποδογυρίστε τα βάζα και αφήστε να κρυώσουν. Είναι έτοιμες για κατανάλωση σε μια εβδομάδα.

Φυλάξτε σε δροσερό και σκοτεινό ντουλάπι. Όποιο βάζο ανοίγετε θα το φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: