Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ριζότο με Μανιτάρια αλά κρεμ

Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 φύλλο δάφνη
4-5 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
3 κουταλιές σούπας λευκό κρασί ξηρό
Ελαιόλαδο
Αλάτι και  πιπέρι

Για τα Μανιτάρια αλά κρεμ
450 γραμ. μανιτάρια σε φετάκια
(αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβα θα τα ζυγίσετε χωρίς το υγρό της κονσέρβας)
200 γραμ. τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου ή 2-3 σκελίδες σκόρδο καλά λιωμένες

1 κουταλιά ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι τριμμένο έμενταλ ή άλλο γλυκό τυρί
2-3 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση
Σε μία μέτρια κατσαρόλα ετοιμάζετε το ζωμό με τη δάφνη. Τον σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία για να διατηρηθεί ζεστός.


Σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια βάζετε το κρασί και ανακατεύετε για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνετε 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό, ανακατεύοντας συνέχεια για 2 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά ακόμα να κρατάει δηλαδή να είναι al dente, αλλά το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Βγάζετε το ριζότο από τη φωτιά. Προσθέτετε το τυρί, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.

Για τα μανιτάρια
Σοτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για λίγη ακόμα ώρα, μέχρι να λιώσει καλά. Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το έμενταλ.


Ένα ακόμα ανακάτεμα να πήξει λίγο η σάλτσα μας. Προσθέτουμε και το έμενταλ , τελευταίο ανακάτεμα και έτοιμο.

Σερβίρετε το ριζότο ζεστό με τα μανιτάρια αλά κρεμ από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: