Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πατατοσαλάτα

Υλικά
1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους καλά πλυμένες
2-3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σούπας κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 αγγουράκια σε κύβους
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε νερό για 20-25 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις κόβετε περίπου στα δύο, με πιρούνι.
Γιατί κατά το κόψιμο αφήνει υπολείμματα πατάτας, τα οποία αναμιγνύονται στην μαγιονέζα και διαμορφώνουν την πυκνότητά της και την γεύση της.

Σε μπολ βάζουμε τις κομμένες πατάτες 2/3 του φλιτζανιού μαγιονέζα, την κάπαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την μουστάρδα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι αν χρειάζεται. Πριν το σερβίρισμα βάζετε τα αγγούρια (όχι από την αρχή γιατί θα βγάλουν νερό ) την μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: