Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Πέστο βασιλικού όπως παλιά

Υλικά
1 μεγάλο ματσάκι φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, περίπου 80γρ. (αφαιρέστε τα κοτσάνια, είναι σκληρά)
2-3 σκελίδες σκόρδο
30 γραμ. περίπου μια χούφτα κουκουναρόσπορους,
30 γραμ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
30 γραμ. πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
100 ml πολύ καλό ελαιόλαδο
10 γραμ. καλό αλάτι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά σε μπολάκια για την ευκολία μας.
Σε καλό ξύλο κοπής και με καλό μαχαίρι ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο μπολάκι πάλι.
Συγκεντρώνουμε αρκετά φύλα βασιλικού και τα ψιλοκόβουμε μετά τα υπόλοιπα.
Με το μαχαίρι μας συνεχίζουμε να ψιλοκόβουμε τον βασιλικό τον συγκεντρώνουμε στο κέντρο και συνεχίζουμε.


Προσθέτουμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε. Βάζουμε τον κουκουναρόσπορο και τα τυριά και συνεχίζουμε να κόβουμε, βάζουμε το αλάτι και ψιλοκόβουμε μέχρι να γίνει πολύ ψιλό και να μπορούμε να το κάνουμε λοφάκι.
Τότε μόνο το βάζουμε σε μπολ αν θέλουμε σε αυτό το σημείο μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη.
Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια μας τότε ανακατεύουμε ελαφριά με λάδι αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρει τα αρώματα και ανακατεύουμε το πέστο μας με τα μακαρόνια μας.

Μπορεί να είναι δυσκολότερο από το γουδί αλλά δίνει άλλη γεύση στο πιάτο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: