Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Μαρμελάδα ροδάκινο

Υλικά
3 κιλά ροδάκινα
1 1/2 κιλό περίπου ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
2 φυλλαράκια αρμπαρόριζα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Υπάρχουν δύο τρόποι αν θέλουμε να βρίσκουμε κομματάκια μέσα τα κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια δεν θα τα λιώσουμε μετά αν θέλουμε ενιαία αφή τα βάζουμε μεγαλύτερα μετά θα τα λιώσουμε με το εξάρτημα για τον πουρέ ή μπλέντερ χειρός.



Ζυγίζουμε το βάρος από τα κομμάτια και βάζουμε το μισό βάρος τους σε ζάχαρη (αν είναι πολύ γλυκά τότε βάζουμε λιγότερη αναλόγως το πόσο γλυκιά την θέλουμε).
Βάζουμε σε βαθειά κατσαρόλα σε στρώσεις τα ροδάκινα με την ζάχαρη τα αφήνουμε για 30 λεπτά και την βάζουμε στην φωτιά.


Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά και αν θέλουμε τα λιώνουμε τώρα με το μηχάνημα του πουρέ.
Βάζουμε τον χυμό λεμόνι και την αρμπαρόριζα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει έτσι ώστε όταν βάλουμε λίγο σε ένα πιατάκι και το γείρουμε να κυλήσει πολύ αργά.
Προσοχή γιατί όταν βράζει κάνει φουσκάλες που καίνε και μπορεί να κολλήσει θέλει συνεχόμενο ανακάτεμα.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια που τα γυρνάμε ανάποδα για να σφραγίσουν καλά.



Φυλάμε σε σκοτεινό μέρος αλλά όταν ανοίξουμε βαζάκι την βάζουμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: