Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Φιλέτο χοιρινό με σάλτσα κολοκυθιών και κολοκύθια

Υλικά
2 ψαρονέφρια χοιρινά
850 γραμ. κολοκύθια (5-6 μεσαία)
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
Ετοιμάζετε την σάλτσα αφού κρατήσουμε  1 μεσαίο κολοκύθι κόβετε τα υπόλοιπα σε χοντρές ροδέλες. Τα βάζετε σε κατσαρόλι, ρίχνετε νερό σχεδόν να τα σκεπάζει και αλάτι. Τα φέρνετε σε σημείο βρασμού (δυνατή φωτιά), χαμηλώνετε σε μέτρια, σκεπάζετε και βράζετε για 15 λεπτά
περίπου μέχρι να είναι μαλακά.
Τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ, προσθέτοντας μαζί 2/3-1 φλιτζάνια από το νερό που έβρασαν να είναι μέτριας πυκνότητας. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
Κόβετε το ένα κολοκύθι που κρατήσατε σε πολύ λεπτές φέτες (κατηγορία τσιπς) και τα ζεματάτε ή εναλλακτικά τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε για 2 λεπτά στον φούρνο και από τις δύο πλευρές.
Αλατοπιπερώνετε τα ψαρονέφρια  παντού καλά, τα τακτοποιείτε σε ταψάκι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
Τα βγάζετε, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ξεκουραστούν για 15-20 λεπτά. Τα κόβετε σε φέτες πάχους 0.8-1 εκατ.
Προσθέτετε τον ζωμό που έχει βγάλει το κρέας στο ψήσιμο μέσα στη σάλτσα των κολοκυθιών, ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι, αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε τα φιλετάκια με τα κολοκυθάκια περιχύουμε την σάλτσα και ψιλοκομμένο άνηθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: