Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Λαστιχωτή Καραμέλα

Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 κουταλάκια γλυκού βανίλια

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη, το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα, το καλαμποκάλευρο διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και το αλάτι.

Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει έτσι ώστε αν ρίξεις μια σταγόνα σε πιατάκι να μένει μπαλάκι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια.
Εν τω μεταξύ, αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί. Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα στο βουτυρωμένο ταψί. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Το βγάζουμε από το ταψί και το κόβουμε σε τετράγωνα με ψαλίδι. Τυλίξτε μεμονωμένα κομμάτια σε κερωμένο χαρτί ή σελοφάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: