Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Κόκορας κρασάτος με μπάμιες λιαστές

Υλικά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κόκορα
1 1/2 κιλό μπάμιες φρέσκιες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κούπα κρασί λευκό
500 γραμ. τομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Πλύντη πρώτα τις μπάμιες, στεγνώστε, αφαιρέστε το καπάκι κωνικά -με προσοχή να μην τις τρυπήσετε.
Απλώστε σε λαμαρίνα, ραντίστε με ξύδι και αλάτι χοντρό, ανακατέψτε και αφήστε στον ήλιο για 6 ώρες να στεγνώσουν, σκεπασμένες με ένα τούλι.
Τινάξτε τις απλά, μην τις ξεπλύνετε με νερό και σοτάρετε τις σε δόσεις με λίγο ελαιόλαδο.
Πλύνετε και κόψτε σε κομμάτια τον κόκορα, σοτάρετε τον στο υπόλοιπο λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι σε κυβάκια και αφήστε μέχρι να «γυαλίσει». Σβήστε με το κρασί.
Προσθέστε την πιπεριά και λίγη από την τομάτα. Σκεπάστε και αφήστε να ψηθεί 30 λεπτά.
Ανοίξτε το καπάκι και προσθέστε τις μπάμιες πάνω από το κοτόπουλο χωρίς να ανακατέψετε. Προσθέστε την υπόλοιπη τομάτα. Ρίξτε λίγη ζάχαρη και πιπέρι. Ξύδι και αλάτι έχει ήδη το φαγητό. Σκεπάστε και συνεχίστε το ψήσιμο στο χαμηλό για άλλη μία ώρα. Θα έχει μελώσει, χωρίς να λιώσει.

Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό, τυρί φέτα και ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: