Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Κερασόπίτες

Υλικά
250 γραμ. τυρί κρέμα
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού
2 1/2 κουταλάκια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι κεράσια χωρίς κουκούτσι κομμένα στα τέσσερα
1 πακέτο φύλλα σφολιάτας (2 φύλλα)
1 μεγάλο αυγό

Για το γλάσο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

4 κουταλάκια γλυκού γάλα
2 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού

ΟΔΗΓΊΕΣ
Για τα πιττάκια
Προθερμάνετε τον Φούρνος έως 200 °. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Στο μπολ ενός μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι ενωθούν. Ανακατέψτε τα κεράσια.
Τοποθετήστε το φύλλο σφολιάτας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και κόψτε κάθε φύλλο σε 6.  Χωρίστε το μίγμα τυρί κρέμα κεράσι στα μισά ορθογώνια σφολιατάκια αφήνοντας ένα κενό γύρω από τις άκρες.


Τοποθετήστε ένα άδειο κομμάτι ζύμης πάνω από κάθε ένα με γέμιση για να σχηματίσουν ένα σύνολο 6 πιττάκια.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, πατήστε τα άκρα από κάθε πιτάκι. Κόψτε δύο μικρές σχισμές στην κορυφή κάθε ενός.


Βάλτε τα πιττάκια στο ταψί. Χτυπήστε ελαφρά το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό και στη συνέχεια βουρτσίστε τα γλυκά.
Ψήστε τα για 9 με 11 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να διογκωθεί. Αφαιρέστε τα από τον φούρνο και να τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα να κρυώσουν εντελώς. όταν τα γλυκά κρυώσουν, φτιάχνουμε το γλάσο.


Για το γλάσο

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί την άχνη ζάχαρη, το γάλα και το χυμό λεμόνι. Περιχύνουμε το γλάσο πάνω στα κρύα γλυκά και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: