Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Φορμαελα

Ένα ημίσκληρο κίτρινο τυρί, που παράγεται σε μικρά κυλινδρικά καλάθια.
Έχει ονομασία προέλευσης, κατοχυρωμένη από την Ε.Ε., και παρασκευάζεται από φρέσκο πρόβειο και γίδινο γάλα.
Την ψήνουμε πάνω στη σχάρα σε δυνατή φωτιά για να σχηματιστούν οι ραβδώσεις, στο φούρνο σε θερμοκρασία 160 βαθμών για 5 λεπτά αλλά και σε σαγανάκι.

Υλικά
200 γραμ. τυρί φορμαέλα κομμένο σε ροδέλες πάχους 6 εκ. περίπου
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα
2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή λάδι για τηγάνισμα



Εκτέλεση
Μουσκεύουμε ελαφρά τις ροδέλες του τυριού κάτω από τη βρύση.
Τις πανάρουμε ελαφρά στο αλεύρι και τις τινάζουμε για να φύγει η περιττή ποσότητα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις ροδέλες του τυριού, λίγες κάθε φορά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να λιώνουν.

Τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις σερβίρουμε, ραντίζοντας αν θέλουμε με χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: