Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Τυρί κρέμα τύπου mascarpone

Υλικά
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπα χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει τους 80 βαθμούς (να μην βράσει).
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο πρέπει να ξέρουμε ότι είναι το σημείο που στην επιφάνια αρχίζει να κάνει ελαφριές κινήσεις η κρέμα μας.

Αφήνουμε για λίγο και βάζουμε μέσα το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε ελαφριά αφήνοντας για 3 λεπτά στην θερμοκρασία αυτή. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το τυρί μας θα έχει γίνει μια κρέμα. 


Βάζουμε γάζα σε ένα σουρωτήρι και το σουρωτήρι σε μπολ για να μαζεύει τα υγρά. Βάζουμε στην γάζα το τυρί και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. 


Μετά μεταφέρουμε το τυρί μας με μπολ. Διατηρείτε για 7-8 μέρες αν δεν το έχουμε καταναλώσει σκέτο ή σε τιραμισού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: