Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Εύκολο Cheesecake μαστίχα

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά σοκολάτα τριμμένα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
350 γραμ. τυρί κρέμα
1/3 φλιτζάνι πλήρες γάλα
2 κουταλάκια γλυκού μαστίχα σε σκόνη ή 1 εκχύλισμα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Στο μούλτι περνάμε τα μπισκότα να τριφτού καλά.

Σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη πλευρά βάζουμε λαδόκολλα ίση με τον πάτο της. Βάζουμε κάτω το μπισκότο τριμμένο και το πατάμε καλά να σφίξει.


Σε μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί.
Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, το γάλα και την μαστίχα μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2-3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Μειώστε ταχύτητα σε χαμηλό και προσθέστε την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, διπλώστε ήπια την μισή σαντιγί μέχρι να ενσωματωθεί. Συνεχίστε με την υπόλοιπη σαντιγί. Κρατήστε λίγο για την διακόσμηση.
Με κουτάλι γεμίστε την φόρμα και λειάνετε την επιφάνια..



Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο περίπου έξι ώρες ή όλη τη νύχτα. Βγάλτε από το ψυγείο αφαιρέστε το τσέρκι και σε κορνέ βάλτε την κρέμα που έχουμε κρατήσει και διακοσμήστε την επιφάνια. Πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο μπισκότο ή σκόνη σοκολάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: