Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Σαλάτα αυγών της Στεφανίας

Υλικά
8 αυγά
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1/4 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά γλυκού πάπρικα
Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε αρκετό νερό ώστε τα αυγά είναι πλήρως βυθισμένα.
Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν τα αυγά για 10 λεπτά στη συνέχεια στραγγίζεται και αφήνουμε να κρυώσουν.
Καθαρίζουμε τα αυγά, στη συνέχεια ψιλοκόψτε το ασπράδι και κρατήστε τον κρόκο χωριστά και τα λιώνουμε με το πιρούνι.
Βάλτε τα ψιλοκομμένα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατέψτε τους λιωμένους κρόκους με την μαγιονέζα και την μουστάρδα.
Προσθέστε την σκόνη σκόρδου, το αλάτι και την πάπρικα και ανακατώστε για να ενωθούν. Προσθέστε τα κομμένα ασπράδια.
Δοκιμάσετε και να προσαρμόστε τα καρυκεύματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Σερβίρετε με ψωμί, φρυγανιές, και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: