Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Σπιτική πικάντικη σάλτσα (Dip) Volta Koyzina

Υλικά
1/3 φλιτζανιού ξίδι από κρασί
1 κουταλιά σούπας σκόνη τσίλι
1/4 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/2 κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού μέλι
1 κουταλιά σούπας καλαμποκάλευρο
2 κουταλιές γλυκού λάδι

Εκτέλεση
Προσθέστε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να ενωθούν καλά.
Μαγειρέψτε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να βράζει και να πήζει.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Αν χρειάζεται αραίωμα χρησιμοποιήστε λίγο νερό ή ξύδι.

Βάλτε την σε ένα στενό μπουκάλι που να σφραγίζει και διατηρείται στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: