Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Σούπα καλαμποκιού με γαρίδες

Υλικά
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πατάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους
2 φλιτζάνια φρέσκο ​​ καλαμπόκι
1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3-4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
1 καυτερή πιπεριά
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι μικρές καθαρισμένες γαρίδες
10-12 μαγειρεμένα μεγάλες γαρίδες
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό.
Στη συνέχεια, βάζουμε τους κύβους τις πατάτες, 2 φλιτζάνια φρέσκο καλαμπόκι, την ρίγανη, το θυμάρι, τον μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά και 3 φλιτζάνια ζωμό, αρκετό ζωμό για να καλύψει τις πατάτες.
Βάζουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε τα λαχανικά για περίπου 20 λεπτά. Οι πατάτες πρέπει να είναι μαλακά στην αφή. Πάρτε τη σούπα από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο.
Με ένα μπλέντερ πολτοποιήστε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Αν η σούπα είναι πολύ παχιά, προσθέστε ζωμό λαχανικών μέχρι να φτάσει την επιθυμητή πυκνότητα.
Αυτή η σούπα μπορεί να παρασκευαστεί μια ημέρα νωρίτερα. Στην πραγματικότητα, γίνετε ακόμα καλύτερη αν μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες. Αφαιρέστε τη σούπα από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν το σερβίρισμα και ζεστάνετε πριν από το σερβίρισμα.

Για να σερβίρετε τη σούπα, προσθέστε μερικές μικρές γαρίδες στο κάτω μέρος κάθε μπολ. Ρίξτε τη σούπα πάνω από τις γαρίδες και στη συνέχεια βάλτε την σούπα και μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και από μία μεγάλη γαρίδα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, αν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: