Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Πικάντικη κρύα σούπα (Volta Koyzina)

Υλικά
2 -3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρέσκια ντομάτα
1 μικρή πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
1/2 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1-2 κουταλιές σούπας φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανό, βασιλικό)
1 καυτερή πιπεριά
2-3 κουταλιές σούπας ξύδι
1 λεμόνι ο χυμός του
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή νερό
2-3 φλιτζάνια ντοματοχυμό

1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 μπαγκέτα ψωμί σε φετάκια

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τις φρέσκες ντομάτες, την πιπεριά, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τα φρέσκα βότανα, το ζωμό, το χυμό ντομάτας 2 φλιτζάνια, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, την καυτερή πιπεριά και τον χυμό του λεμονιού.
Με το μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου να γίνουν όμορφα πολτοποιημένα, αλλά όχι εντελώς. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε επιπλέον χυμό ντομάτας, ξύδι και λεμόνι ανάλογα με το πόσο σας αρέσει.

Βάλτε την φρυγανιά και ανακατέψτε. Με κουτάλα βάλτε σε ποτήρια ή μπολ και γαρνίρετε με επιπλέον ελαιόλαδο, φέτες αγγούρι και ψημένα ψωμάκια μπαγκέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: