Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ρολό Χοιρινό σουβλάκι γεμιστό στα κάρβουνα

Υλικά
1 κιλό (δύο φέτες) χοιρινό λεπτό φιλέτο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού θυμάρι τριμμένο
2 κουταλιές σούπας λάδι
18 φέτες τυρί για σαγανάκι (που δεν λιώνει)

Ξυλάκια για σουβλάκι και σπάγκο μαγειρικής


Εκτέλεση
Στο μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί και τα κάνουμε μια πάστα.
Ζητάμε από το χασάπη μας να μας ανοίξει δύο φύλα λεπτά φιλέτο χοιρινό. (το θέλουμε λεπτό για να ψηθεί καλύτερα).


Σε πάγκο εργασίας ανοίγουμε το κάθε φύλο, αλείφουμε στο καθένα από μισή ποσότητα της πάστας μπαχαρικών. Μοιράζουμε τις φέτες τυρί σε όλη την επιφάνεια. Τυλίγουμε σε ρολό το φιλέτο. 


Το δένουμε με τον σπάγκο κάθε πέντε πόντους. Περνάμε από ένα ξυλάκι για σουβλάκι δίπλα σε κάθε δίσημο με σπάγκο. Κόβουμε το ρολό στο κέντρο ανάμεσα από κάθε σπάγκο και κάνουμε σαλιγκάρια τα οποία είναι περασμένα σε ξυλάκι.



Ψήνουμε στα κάρβουνα για 10 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί το κρέας μας και να πάρει χρώμα.


Οι φωτογραφίες είναι από  

Δεν υπάρχουν σχόλια: