Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πράσινη πικάντικη σάλτσα Chimichurri

Η σάλτσα – μαρινάδα αυτή μας έρχεται από την Νότιο Αμερική.
Την χρησιμοποιούν σαν μαρινάδα για κρέας, ψάρι, κοτόπουλο όταν το ψήνουν στα κάρβουνα αλλά και σαν βινεγκρέτ για σαλάτες δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη.

Υλικά
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1 φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρο
1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
Φύλλα από δύο κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού

3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού φρέσκο πιπέρι
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε έναν μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι τα συστατικά να πολτοποιηθούν σε μια ομαλή σάλτσα. Δοκιμάστε το αλάτι και το πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: