Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Μαρμελάδα Κρεμμύδι

Η μαρμελάδα αυτή ταιριάζει με ψητά κρεατικά στην σχάρα ή το τηγάνι.

Υλικά
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλάκια γλυκού σπόρους μουστάρδας
1/4 φλιτζανιού σκούρα ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι ξύδι μηλίτη
1 Κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα. Όταν το βούτυρο λιώσει προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τους σπόρους μουστάρδας. Αφήστε τα κρεμμύδια μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το κλαδάκι θυμάρι.

Σιγοβράστε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30-35 λεπτά.
Ανακατέψτε στο καστανή ζάχαρη και το ξύδι και αφήστε τα κρεμμύδια σιγοβράζουμε για άλλα 15-30 λεπτά ανάλογα με το πόσο καραμελωμένα σας αρέσει να είναι τα κρεμμύδια.
Αφήστε την μαρμελάδα μου σιγοβράσει για περίπου μία ώρα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στην μαρμελάδα αποξηραμένα κεράσια ή σταφίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: