Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Θαλασσινό πιάτο του Volta Koyzina

Υλικά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
6-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κλαδάκι φρέσκιας ρίγανης
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1 λουκάνικο σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3 φλιτζάνια ντομάτες σε κύβους
1/2 φλιτζάνι νερό
10 - 12 μύδια
1 φιλέτο από λευκό ψάρι (μπακαλιάρος, γλώσσα)

1 φλιτζάνι καθαρισμένες γαρίδες
Αλάτι και πιπέρι
1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 φλιτζάνι άσπρο ρύζι (προαιρετικά)
1 λεμόνι ξύσμα και ο χυμός του

Εκτέλεση
Σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μόλις τα λαχανικά έχουν μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέστε το λουκάνικο και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέστε το φρέσκο θυμάρι, την ρίγανη και το λευκό κρασί.
Αφήστε το κρασί να μειωθεί λίγο, ένα ή δύο λεπτά, και στη συνέχεια προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Αφήστε να σιγοβράσει και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό εάν χρειάζεται περισσότερο υγρό.
Μόλις το ζωμό σιγοβράσει προσθέτουμε τα μύδια και καλύπτουμε με καπάκι. Γυρίστε τη θερμότητα χαμηλά και αφήστε τα μύδια στο ζεστό ζωμό για περίπου 5-8 λεπτά. Μόλις τα μύδια έχουν ανοίξει, (όσα δεν έχουν ανοίξει τα αφαιρούμαι) δοκιμάστε το ζωμό για αν χρειάζεται προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε το λευκό ψάρι και τις γαρίδες, δίνοντας λίγο ανακάτεμα. Βάλτε το καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για άλλα 5 λεπτά. Μόλις το ψάρι έχει μαγειρευτεί πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για ένα ζεστό και νόστιμο καλοκαιρινό γεύμα, μαζί με βρασμένο ρύζι ανακατεμένο με ξύσμα λεμονιού και τον χυμό είναι ένα αρκετά εύγευστο πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: