Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ψητές Ντομάτες γεμιστές

Υλικά
6 μέτριες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1/4 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
1 σφηνάκι λευκό κρασί

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο.
Κόψτε τις κορυφές των ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι.


Πασπαλίζουμε με αλάτι και γυρίστε ανάποδα να στραγγίξουν για μερικά λεπτά.
Σε τηγάνι με ένα κουταλάκι γλυκού λάδι μαραίνουμε το κρεμμύδι βάζουμε να λιώσει η γραβιέρα με την μουστάρδα και το πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Γεμίστε τις ντομάτες με το μίγμα γραβιέρας και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: