Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ψητά ροδάκινα με παγωτό βανίλια και σάλτσα ρούμι

Υλικά
4-6 ώριμα ροδάκινα (όχι παραγινωμένα) και χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καφέ
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι ρούμι
Παγωτό βανίλια
Φρέσκο δυόσμο για γαρνίρισμα



Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γκριλ στους 250ο.
Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε μαζί σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το ρούμι.
Φέρεται σε βρασμό και στη συνέχεια σιγοβράστε για ένα λεπτό ή δύο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πάρτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει η σάλτσα.
Περάστε τα κομμένα μισά ροδάκινα με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάλτε τα στο γκριλ με την κομμένη πλευρά προς αυτό.
Αφήστε να ψηθούν για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά.
Αν τα ροδάκινα είναι πολύ ώριμα μπορεί να διαλυθούν και δεν το θέλουμε.

Μόλις τα ροδάκινα ετοιμαστούν, τα μεταφέρετε σε πιατέλα ή σε πιάτα, βάζουμε από πάνω μια μπάλα παγωτό βανίλια και περιχύνουμε με την σάλτσα ρούμι που έχουμε ετοιμάσει. Γαρνίρετε με φύλλα μέντας, αν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: