Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Παστίτσιο κοτόπουλου με μανιτάρια και ελιές

Υλικά
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
16 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι επιπλέον λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι ολόκληρο μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
Έξτρα τυρί, για γαρνίρισμα
1 κιλό μακαρόνια για παστίτσιο


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα και δυνατή φωτιά βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου να θωρακιστούν, σβήνουμε με 1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κοτόπουλο και το βράζουμε για 30 έως 40 λεπτά.
Όταν βράσουν τα σουρώνουμε κρατώντας όσο ζωμό έχει μείνει.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζουμί να μην έχει μείνει κανένα κοκαλάκι.
Στον ζωμό από το κοτόπουλο συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι νερό και βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να είναι αλ ντέντε.
Σε τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε τα μανιτάρια, προσθέστε το άλλο 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί, και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε σε μέτρια θερμότητα για 8 έως 10 λεπτά, ή μέχρι το υγρό έχει τελείως εξατμιστεί. Αφαιρέστε τα μανιτάρια από το τηγάνι και αφήστε στην άκρη.
Αφαίρεση το ψαχνό κοτόπουλο από οστά και κόψτε το να είναι ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
Στο τηγάνι και χαμηλή θερμοκρασία βάλτε 6 κουταλιές βούτυρο. Πασπαλίζουμε πάνω από βούτυρο το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα βάζουμε τον ζωμό που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε για 1 ή 2 λεπτά. Βάλε στο γάλα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι αρχίσει να πήζει η κρέμα. Σβήσε τη φωτιά και προσθέστε παρμεζάνα ανακατεύοντας.
Ανακατεύουμε τα μανιτάρια, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, και τις ελιές.

Σε ταψί βάζουμε μια στρώση μακαρόνια, σε μια στρώση τα μανιτάρια με το κοτόπουλο και τις ελιές και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια. Καλύπτουμε με την κρέμα και βάζουμε στον φούρνο στους 350 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσει και πάρει χρώμα. Πασπαλίζουμε με τυρί και αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέχρι να το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: