Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Μπέργκερ με χοιρινό φιλέτο, καραμελωμένα κρεμμύδια και καυτερή μουστάρδα

Υλικά
1 κιλό χοιρινό φιλέτο χωρίς λίπος ή ψαρονέφρι
1/2 κουταλάκι γλυκού λεμονοπίπερο κουταλιές λάδι
1 φλιτζάνι νερό ή χυμό κρέατος
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1/2 κουταλάκι γλυκού μαύρη ζάχαρη
3-4 κουταλιές σούπας πικάντικη μουστάρδα
5-6 ψωμάκια για μπέρκερ
Αλάτι και πιπέρι



Εκτέλεση
Περνάμε το χοιρινό από έξω με το λάδι και το λεμονοπίπερο. Σε κατσαρόλα το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βάζουμε το νερό ή τον ζωμό κρέατος και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά.
Σε τηγάνι βάζουμε ελάχιστο λάδι και τα κρεμμύδια να μαραθούν . ρίχνουμε αλάτι και την ζάχαρη και σηγομαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν ψηθεί το κρέας το αφαιρούμε και το κόβουμε σε φετάκια.

Κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση και αν θέλουμε τα ψήνουμε από την μέσα πλευρά. Βάζουμε μια φέτα χοιρινό, μία κουταλιά καραμελωμένα κρεμμύδια και πικάντικη μουστάρδα. Σκεπάζουμε με το άλλο ψωμάκι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: