Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ψητά σουβλάκια με καρπούζι φέτα και δυόσμο

Υλικά
25 κύβους καρπουζιού
15 κύβους σκληρής φέτας
Φρέσκα φύλλα μέντας
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού μέλι
8-15 μικρά ξυλάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση
Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα σουβλάκια μουλιάστε τα στο νερό για 30 λεπτά πριν από τη χρήση.
Ετοιμάστε την ψησταριά σε δυνατή φωτιά ή το γκριλ σας.
Περάστε το καρπούζι και εναλλάξ την φέτα στα σουβλάκια.
Βουρτσίστε το καρπούζι με ελαιόλαδο και όταν η σχάρα είναι ζεστή, τοποθετήστε τα σουβλάκια καρπούζι στη σχάρα για περίπου 3-4 λεπτά, γυρίζοντας το σουβλάκια κάθε λίγα λεπτά.
Θέλετε το καρπούζι στη σχάρα να ψηθεί το εξωτερικό του και θερμάνει τους γλυκούς χυμούς του.


Μεταφέρετε τα σουβλάκια καρπούζι σε πιατέλα. Αφήστε να κρυώσουν. Όταν έχουν κρυώσει, βάλτε στο καθένα από ένα φυλλαράκι μέντας, περιχύνουμε με το μέλι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: