Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Καναπεδάκια πικάντικες γαρίδες σε κατσικίσιο τυρί κρέμα

Υλικά
1 μεγάλη μπαγκέτα, κομμένο σε χοντρές φέτες
1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για βούρτσισμα στις φέτες μπαγκέτας
240 γραμ. κατσικίσιο τυρί κρέμα
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό Γαρίδες (περίπου 20-24), καθαρισμένες με τις ουρές
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το κατσικίσιο τυρί και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Πασπαλίστε τις γαρίδες με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και, στη συνέχεια, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το λάδι. Όταν το βούτυρο και το λάδι κάψει τοποθετήστε το γαρίδες σε στρώμα στο τηγάνι και κάθε ψήστε από κάθε πλευρά, περίπου ένα έως δύο λεπτά να πάρουν χρώμα.
Μόλις η τελευταία παρτίδα της γαρίδας ροδίσουν, προσθέστε όλες τις γαρίδες πίσω στο τηγάνι και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο (2 κουταλιές της σούπας), το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε ελαφρά.
Βουρτσίστε κάθε φέτα μπαγκέτας με ελαιόλαδο, (μία μόνο πλευρά), και τοποθετήστε πάνω σε ένα ταψί που έχετε βάλει φύλλο ψησίματος. Ψήστε για περίπου 8-10 λεπτά, ίσα-ίσα για να ψηθούν ελαφριά οι φέτες μπαγκέτας. Αφαιρέστε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
 Απλώστε ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω σε κάθε φέτα μακέτα κατσικίσιο τυρί κρέμα.
Τοποθετήστε μία γαρίδα σε κάθε φέτα με το κατσικίσιο τυρί και, στη συνέχεια, γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκο σχοινόπρασο. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: