Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ρολά αγγουριού γεμιστά και σάλτσα ντομάτας

Υλικά
1 μεγάλο αγγούρι
Για την γέμιση
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κολοκύθι
1/3 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1/4 φλιτζανιού χυμό φρέσκου λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλάκι γλυκού κύμινο

Για την σάλτσα ντομάτας
90 γραμ. αποξηραμένες ντομάτες

1/2 φλιτζάνι νερό
2 κόκκινες πιπεριές
1 καυτερή πιπερίτσα
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζάνι βασιλικό
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Για την γέμιση Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.


Το ίδιο κάνουμε και για την σάλτσα ντομάτας.


Πλένουμε το αγγούρι και το κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες.


Τοποθετήστε δύο φέτες αγγούρι και αλείφουμε την γέμιση σε μια στρώση.
Τυλίγουμε σε ρολό. Βάζουμε σε πιατέλα με το τελείωμα από κάτω.


Βάζουμε σε κάθε ρολό επάνω 1/2 κουταλάκι γλυκού σάλτσα ντομάτας.

Αποθηκεύσετε στο ψυγείο πριν το σερβίρετε και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: